ICT

Eigentijds en uitdagend onderwijs, daar staan wij voor. ICT is hierin onmisbaar. Kinderen vinden ICT leuk, het daagt ze uit en stimuleert om eigen talenten te ontwikkelen. Bovendien is leren werken met ICT een goede voorbereiding op later. Ook voor de school en leerkrachten biedt ICT veel kansen om de kwaliteit van ons primaire proces te vergroten en efficiƫnter in te richten waardoor er meer aandacht naar de kinderen gaat.

Digitale leermethodes hebben als groot voordeel dat ze op maat ingezet kunnen worden waarin het kind centraal staat. Iedereen kan leren op het eigen niveau en de voortgang kan eenvoudig gevolgd worden. We kiezen voor lesmateriaal en methodes die adaptief en flexibel in te zetten zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

• Virtual Action Learning (lees hier meer)
  • Gebruik van en omgangsvormen op social media
  • Internet
  • ICT in het dagelijks leven ervaren
  • Leren programmeren
  • Week van de mediawijsheid
  • Digitale hulpmiddelen zoals digitale schoolborden, Chromebook en iPads voor in de klas
  • Digitale leermateriaal
  • U kunt uw kind volgen via het leerlingvolgsysteem Parnassys