Natuur, Milieu & Techniek

Natuur & Milieu

De leerlingen van de Dr. De Visserschool krijgen inzicht in zichzelf en in het leven van dieren en planten. Ze leren verantwoord om te gaan met hun omgeving.

Techniek

De leerlingen van de Dr. De Visserschool leren hoe wij onze omgeving inrichten en wat het belang van techniek is.

Overal om je heen is techniek. We ervaren het meestal als vanzelfsprekend, maar achter elk stukje techniek zitten denkers en doeners die alles laten werken. Wij vinden het belangrijk om vanaf de basisschool die fundamentele nieuwsgierigheid die kinderen hebben aan te wakkeren. Dit leidt tot begrip waardoor kinderen meer van techniek willen weten. Naast (en door) alle technologische ontwikkelingen mogen we onze aarde niet uit het oog verliezen. Dit is de toekomst van onze kinderen. De toekomst die we samen bouwen en behouden.

Techniek is in onze ogen meer dan een paar grote techniekkisten aan schaffen. Techniek moeten kinderen beleven. Techniek is ervaren, onderzoeken, experimenteren. Het is voor denkers en doeners. Het biedt kinderen de kans om te excelleren op hun eigen niveau. De techniek lijkt bijna allesomvattend, maar we kunnen de wereld er ook mee kapot maken. Juist daarom staat duurzaamheid ook hoog bij ons in het vaandel. Van afval scheiden in de klas tot en met het inrichten van het schoolplein met duurzame materialen.

Op deze manier maken we onze wereld allemaal een klein beetje beter. Iedereen heeft talent. Door technieklessen leren kinderen dit talent te ontdekken. Zijn ze de bouwer? De bedenker? Of de probleemoplossende techneut? Onderscheidend in onze aanpak is de inzet van ‘vakidioten’. Wie techniek uitstraalt en uitademt kan immers het beste motiveren.

Techniek kunnen we inzetten om onze wereld duurzamer te maken. We hebben namelijk een opdracht: zorg dragen voor de natuur. Ook ons gedrag heeft invloed en kunnen we aanpassen om allemaal ons steentje bij te dragen. We leren kinderen over de impact van ons gedrag op de wereld waar we in leven.

Meer hierover kunt u lezen in ons SCHOOLPLAN.