Techniek en Duurzaamheid

Overal om ons heen is techniek. We ervaren het meestal als vanzelfsprekend, maar achter elk stukje techniek zitten denkers en doeners die alles laten werken. Wij vinden het belangrijk om vanaf de basisschool die fundamentele nieuwsgierigheid die kinderen hebben te triggeren. Dit leidt tot begrip waardoor kinderen meer van techniek willen weten.

Naast (en door) alle technologische ontwikkelingen mogen we onze aarde niet uit het oog verliezen. Dit is de toekomst van onze kinderen. De toekomst die we samen bouwen en behouden.

Iedereen heeft talent. Door technieklessen leren kinderen dit talent te ontdekken. Zijn ze de bouwer? De bedenker? Of de probleemoplossende techneut? Onderscheidend in onze onderwijsaanpak is de inzet van vakidioten. Wie techniek uitstraalt en uitademt kan immers het beste motiveren. Techniek en Duurzaamheid raken alle speerpunten, enkele voorbeelden hiervan in ons onderwijs zijn:

• Speciale technieklessen
  • Techniek, Natuur en Milieu vormen een vast onderdeel op het lesprogramma
  • Vier keer per jaar een Techniek, Natuur & Milieu-middag
  • Techniekexcursie
  • Duurzaamheid: afspraken over hoe fruit, drinken en lunch meegenomen wordt
  • Inrichting van ons nieuwe schoolplein
  • Afval scheiden en recyclen
  • De Groene Week: bewustwording van ons eigen groene gedrag