6 oktober 2013,

Ja, wij zijn klaar voor de start, gaan los met heel ons hart en delen het met iedereen. Ja, wij zijn klaar voor de start, al gaan we knetterhard. We hebben zoveel gemeen. Want we lezen, lopen, rennen, zwemmen, springen, dansen, gillen, zingen en we chillen met elkaar! Ja, wij zijn klaar voor de start!

Op deze muziek startte afgelopen woensdag de sportdag en de Kinderboekenweek. De kinderen konden zich bij de 100 meter sprint, het kogelstoten, verspringen, bal werpen en wat al niet meer gelukkig goed warm houden. Dat was wel nodig ook, want ouders langs de lijn voelden na een tijdje goed hoe fris het was die ochtend. Alle kinderen hebben vrijdag hun welverdiende sportdiploma mee naar huis gekregen.

kinderboekenweek[1]

In de klas genieten we momenteel van alle boekbesprekingen. Er komen veel verschillende boeken en schrijvers voorbij. Zo hebben we een boekbespreking gehad over het boek ‘Pjotr’ van Jan Terlouw. Maar ook over het boek ‘Hallo, wie ben jij? Ik ben Pjotr’ van Peter Bresser. We hebben geluisterd naar een stukje tekst over een papegaai uit het boek ‘De wraak van Lorre’ van Tosca Menten. Maar ook over een weerwolf uit het boek ‘Weerwolvenbos’ van Paul van Loon. U begrijpt, we horen net zo veel verschillende boeken als we verschillende kinderen in de klas hebben. Heerlijk om naar te luisteren dus! Wij hopen u woensdag 9 oktober in de klas te mogen begroeten om naar alle boeken van de kinderen te kijken.

Tableau vivant. Frans voor: levend beeld. Oftewel een groep personen als beeldengroep, levend schilderij. Een vorm van toneel waarbij de spelers in een fraaie of karakteristieke pose zwijgend iets uitbeelden. Wat was dat leuk om te oefenen! Maar wat was het ook moeilijk om echt niet te praten en stil te staan. (Probeer maar eens 30 seconden op 1 been te staan in een onmogelijke houding zonder te lachen! :) ) Nadat de kinderen in de klas hadden geoefend gingen ze in groepjes uit een. Ze moesten samen 3 verschillende sporten uitbeelden. Kunt u het raden?

klik hier voor de foto’s.