30 september 2013,

Volgende week begint de Kinderboekenweek. In de klas luisteren we regelmatig naar het nummer van Kinderen voor Kinderen: Klaar voor de start. Voor de opening van de Kinderboekenweek op woensdag 2 oktober maakten de kinderen van een grote plastic zak een pompon. Sommige zelfs wel 2 of 3! Deze gaan ze gebruiken om op de sportieve sportdag de Kinderboekenweek mee in te luiden. Vanaf maandag gaan de kinderen ook iets vertellen over hun lievelingsboek. Wat zal dat leuk worden!

IMG_7222 IMG_7223

We werken in de klas al een aantal weken met de nieuwe rekenmethode Pluspunt. De nadruk van groep 5 ligt momenteel op het beheersen van de tafels, het kunnen klokkijken (digitaal en analoog op de minuut nauwkeurig) en het handig rekenen met plus- en minsommen. Van groep 6 wordt in dit rekenblok verwacht dat ze de tafels moeiteloos beheersen. De kinderen gaan nu grote tafelsommen oefenen. Zoals 3×248 (3×200 + 3×40 + 3×8) en 200×80 (2×8 en dan de nullen er nog achter plakken).

IMG_7241  IMG_7236  IMG_7237

IMG_7238  IMG_7239  IMG_7242

Vrijdag hebben de kinderen verschillende soorten papier bekeken: wc-papier, servetten, karton, overtrekpapier, schrijfpapier met watermerk, … Ook hebben de kinderen hun eigen papier geschept. Wat een kliederboel was dat… Maar wat leuk (en moeilijk!) om een keer te doen! Nu moeten we nog even geduld hebben. Het papier moet nog drogen zodat we de volgende keer hier iets op kunnen schrijven.