20 september 2013,

Er is volop techniek in groep 5/6. Zo hebben de kinderen nagedacht over tandwielen en daarna ook zelf tandwielen gemaakt. Wat was het zwaar werk om in karton te knippen! Maar het ziet er nu wel heel bijzonder uit in de klas.

IMG_7152 IMG_7151

In de weektaak kregen de kinderen de kans om een stroomkring te maken om zo een draaiende tol te maken. Dit was toch wel heel erg leuk! Er werd volop geëxperimenteerd. Zo ontdekten de kinderen dat een schaar, een gesp, de haak van de luizencape allemaal stroom geleiden. Maar zodra het in contact kwam met plastic hield het motortje er gewoon mee op….

IMG_7145 IMG_7146

Een andere leuke opdracht was om een lezend figuurtje te maken van hout. Eerst gingen we kijken hoe iemand die lekker aan het lezen is eruit ziet. Zo kun je staand lezen, of zittend, of lekker languit liggend. Daarna gingen de kinderen met kleine stukjes afvalhout aan de slag. Wat zijn de resultaten leuk geworden! We laten de figuurtjes nog even in onze klas lezen. U kunt ze aan het einde van de Kinderboekenweek komen bewonderen!

IMG_7155 IMG_7157 IMG_7160

IMG_7158 IMG_7156 IMG_7190

Verder werden er in week 6 weer toetsen afgenomen. Spellingsdictee, rekenen, begrijpend lezen, geschiedenis… De kinderen krijgen altijd zo snel mogelijk de toets weer te zien zodat ze weten hoe ze de toets hebben gemaakt. Ook volgende week mogen de kinderen nog een aantal toetsen maken.