13 september 2013,

De kinderen kregen deze week een schoon wit papier met de opdracht dit te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dit een leuke opdracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen!

IMG_7101 IMG_7102 IMG_7104

Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Maar dit ging niet zo makkelijk. Het papier zat nu vol littekens en was een beetje vuil geworden. De kinderen moesten tegen het papier zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze het ook zeiden dat het hen speet en hoe ze ook hun best deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen.

IMG_7109

Daarna moesten de kinderen goed naar het papier kijken. Naar alle littekens. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zegen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven.