7 september 2013,

SONY DSCTerwijl de kinderen uit het midden van N ederland deze week voor het eerst naar school gingen, hebben de kinderen van groep 5/6 de eerste toetsen al weer gemaakt. Zij werken hard. Maar ook de rupsen in de klas werken hard. De meeste rupsen hebben nu voldoende van de kool gegeten en zijn bezig met de metamorfose om een pop te worden. Wat is dat mooi om te zien!

In de klas werken de kinderen elke dag aan hun taakkaart. Op deze taakkaart staan een aantal verplichte opdrachten die ze die week moeten maken. De opdrachten variëren iedere week; spelling, aardrijkskunde, geschiedenis, schrijven, rekenen… Deze en volgende week staat bijvoorbeeld het onderdeel techniek op de taakkaart. Als de kinderen de ‘moet-opdrachten’ af hebben, kunnen ze bezig gaan met de ‘mag-opdrachten’. Het fijne van de taakkaart is dat iedereen op zijn eigen tempo en niveau kan werken.

IMG_7015 IMG_7016 IMG_7024 IMG_7019