Er is weer hard gewerkt in groep 5/6. Met rekenen werden er vliegtuigjes gevouwen, doosjes gemaakt, coördinaten gezocht… Sommige opdrachten worden alleen gemaakt, soms moet er ook worden samengewerkt.

Groep 6 heeft het met biologie over de voortplanting van mensen, dieren en planten. Daarom hebben de kinderen van groep 5/6 een tuinboon in een flesje gedaan. Nu maar hopen dat deze gaat ontkiemen!

Kijk toch eens hoe goed de kinderen van groep 5/6 al een mindmap kunnen maken. De A4tjes die je hieronder ziet heet dus een mindmap. Met een mindmap proberen de kinderen informatie over een onderwerp op een mooie manier uit te beelden. Ze gebruiken hierbij veel kleuren en vormen. Waarom? Omdat de hersenen dat makkelijker onthouden dan saaie teksten. Deze mindmap gaat over de nucleaire top in Den Haag.

Vrijdag was het Nationale Pannenkoekdag. Dat hebben we geweten in groep 5/6. (En de hele school heeft de lekkere geur geroken!) Eerst zelf het beslag maken en daarna een heerlijke pannenkoek bakken. Mmmm!

Klik hier voor de foto’s.