31 maart 2014,

Afgelopen week mochten wij, leerkrachten, weer in gesprek met de ouders van onze leerlingen. We willen graag iedereen bedanken voor de inspirerende en fijne gesprekken!

Ook mochten de leerkrachten weer op herhaling voor hun BHV (bedrijfshulpverlening). Ieder jaar gaan we dan twee middagen op cursus. Woensdagmiddag hadden we het onderdeel brand. In een speciale trainingswagen konden we oefenen met alle problemen waar de BHV’er mee te maken kan krijgen. Voorbeelden hiervan zijn rookoefeningen, oefeningen met brandmeldinstallaties en natuurlijk blustrainingen. Over drie weken gaan we onze EHBO weer opfrissen.

Wat leuk om de stambomen (of bossen zoals Lieke zegt) van groep 6 te bekijken! Ieder kind heeft er op zijn of haar manier aan gewerkt. We genieten er nog even in de klas van en daarna gaan ze weer mee naar huis.

IMG_8581

Deze week stond zomaar de fiets van Jules op tafel in de klas. Dat wekte de nodige nieuwsgierigheid… J We ontdekten dat een driehoeksverbinding een hele stevige verbinding is. En dat een fiets deze verbindingen heeft in het frame. We ontdekten dat 1 enkele spaak helemaal niet zo stevig is. Joep kon deze zonder veel moeite in een mooie vorm buigen. Maar een fiets zonder spaken is weer niet zo stevig… Kortom… tijd om de fiets eens wat beter te bekijken! Daarna gingen de kinderen de school in om op zoek te gaan naar een voorwerp met een driehoek en een voorwerp met een ronde vorm.

Juf Anne kwam vrijdagmiddag nog langs om met de kinderen emoties te oefenen. Hoe laat je in je hele houding en mimiek zien wat je voelt? Waarom is het zo belangrijk om duidelijk te laten zien hoe je je voelt? Wat verandert er in je houding als je van blij naar verdrietig gaat? Daarna deden de kinderen nog een rollenspel (zie mail met filmpjes).

Klik hier voor de foto’s.