18 januari 2014,

Deze week hebben de kinderen van groep 5/6 zich gebogen over de Citotoets van rekenen&wiskunde. De meeste vragen waren prima te maken, maar enkele vragen waren echte doordenkertjes hoor! Volgende week mogen we de Citotoets van spelling en begrijpend lezen maken.

Vorige week hebben de kinderen een begin gemaakt met het maken van een matroesjka. Uit een homp klei moesten de kinderen een holle pop maken waar weer een klein poppetje van klei in past. Dat was nog een pittige opdracht! Deze week zijn ze begonnen met het verven van de matroesjka. De kinderen hebben ook verder gewerkt aan hun sneeuwpop. Ook al valt er nog geen vlokje sneeuw in Nederland, in groep 5/6 zag het toch echt wit afgelopen donderdag! Van wol zijn de kinderen druk bezig met het maken van een sneeuwpop.

De Afrikaanse olifant, de apotheker, vulkanen of toch maar over turnen? De kinderen gaan de komende tijd een onderwerp kiezen waar ze iets over gaan vertellen. De papieren waar informatie en uitleg over het houden van een spreekbeurt in staat, hebben de kinderen mee naar huis gekregen. Vanaf maandag kunnen ze zich inschrijven op een intekenlijst die aan de deur in de klas hangt.

Heeft u de toets al gezien van Engels? De kinderen hebben een aantal proeflessen gevolgd van de methode TAKE IT EASY. Met filmpjes, muziekclips en opdrachten via de native speakers wordt de taal op een originele manier overgebracht. Allemaal via het digitale schoolbord. De proeflessen hebben we afgesloten met een kleine toets. Alle kinderen hebben deze toets voldoende gemaakt. Excellent!