14 december 2013,

Van het mooie Sinterklaasfeest rollen we zo de sfeervolle dagen van Kerst in. De school is door ouders weer prachtig versierd. Kleine kerststalletjes, mooie kerstbomen, groene, volle kerstkransen en heel veel sfeervolle lichtjes. Misschien komt u niet zo vaak meer de school binnen, omdat uw kind zelf naar binnen loopt. Maar we nodigen u van harte uit om de sfeer te snuiven.

IMG_8176  IMG_8175

IMG_8177

Kom dan ook onze klas even binnen lopen. De kerstboom staat in de klas. De lichtjes zijn zo gezellig ‘s morgensvroeg, als het buiten nog een beetje donker is. De prikborden zijn door de kinderen vol gehangen met prachtige creaties. Aan het raam hangen de zelfgemaakte kerststerren. En met een beetje geluk hoort u ons nog zingen. We zijn druk bezig om alle kerstliedjes goed te leren.  Komt alle tezamen. De herdertjes lagen bij nachte. Klink klokjes kling. Midden in de winternacht. Ere zij God. U zingt ze donderdag 19 december bij de Kerstviering toch ook uit volle borst mee?

IMG_8172  IMG_8173  670px-Christmas-4[1]

Nelson Mandela
De dood van Nelson Mandela is ook bij de kinderen van groep 5/6 niet onopgemerkt gebleven. Het was goed te merken dat er veel kinderen zijn die samen met hun ouders naar het Jeugdjournaal kijken. En dat er in veel gezinnen bij het avondeten over Nelson Mandela is gesproken. De kinderen konden namelijk veel over hem vertellen. Ook Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) besteedde aandacht aan dit onderwerp.