18 november 2013,

ViewImage[1]

We werken dit jaar met de nieuwe methode van Pluspunt. In het begin was dit wel even wennen hoor! Zo is de stof die we moeten maken meer dan in de oude methode. Maar onderhand hebben we blok 4 al afgrond met een toets en zijn we al aardig gewend. Kijk ons maar eens zweten!

De methode werkt op een fijne manier. De lessen in het gele boek worden voor een groot deel samen met de leerkracht gemaakt. Tijdens deze instructie is er aandacht voor het uitwisselen van oplossingsstrategieën en het reageren op elkaars ideeën. We werken aan een nieuw doel. Bijvoorbeeld het aanleren van de tafel van 6, of het nabouwen van een huis met blokjes. De les daarna werken de kinderen in het blauwe boek en in het werkboek. Nu kan het kind oefenen met het leerdoel dat hij de dag daarvoor heeft geleerd. Ook op de computer oefenen de kinderen. Het programma past zich automatisch aan het niveau van de leerling aan.

Mocht u thuis aandacht willen besteden aan het rekenonderwijs van uw kind, dan kunt u eens denken aan:

IMG_7766
Groep 5: Tafels oefenen bijvoorbeeld via www.tafels-oefenen.nl De kinderen hebben nu alle  tafels  gehad en moeten deze echt gaan beheersen. Verder is het oefenen van de tijd belangrijk. Zowel de analoge als de digitale klok. U kunt eens met uw kind een kijken nemen op de websitewww.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-5/klokkijken

Groep 6: Weten hoeveel tijd er is verstreken, digitale tijd naar analoge tijd omzetten en omgekeerd, weten hoe laat het is over 2 uur en 42 minuten… Kortom, veel oefenen met klokkijken is belangrijk. http://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-6/klokkijken Op deze website kunt u ook met uw kind de breuken oefenen.

toets rekenen blok 4 groep 5                                             toets rekenen blok 4 groep 6

toets rekenen blok 4 groep 6 IMG_7768