3 november 2013,

Nederland was maandag in de greep van een zware storm die over het land trok. Ook in de klas was de storm goed te merken. De bomen voor ons lokaal zwiepten heen en weer en de bladeren vlogen om de school heen. Met Nieuwsbegrip hebben we het ook nog over deze storm gehad en het verschil tussen windkracht 10, 11 en 12. Ook maakten de kinderen hun eigen extra weerbericht en namen dit met een camera op.

IMG_7708
Naast onze computers in de klas hebben we nu ook een Ipad. De kinderen zijn al zo vertrouwd met deze apparatuur, dat enige uitleg bijna niet nodig was. Stilletjes gaat de Ipad van hand tot hand in de klas. Soms hoor je een kleine juichkreet omdat iemand een topscore met de tafelsommen heeft of een uitmuntend op zijn spellingsopgaven.

Donderdag kwam juf Monique Laros van de Nieuwe Veste voor haar eerste creatieve les met de kinderen. In 5 lessen gaat zij met de kinderen een 3D-schilderij maken. Deze week gingen de kinderen schetsen binnen het thema sprookjes. Vanaf volgende week gaan we beginnen met verven. Zorg dus voor oude kleren aanstaande donderdag!

IMG_7640 IMG_7641 In de weektaak werken de kinderen aan een achtbaan van Knex en aan een puzzel van 1000 stukjes over de Middeleeuwen. Als deze klaar zijn zullen we zeker een foto op de site zetten. Want voor deze twee opdrachten hebben we wel wat doorzettingsvermogen nodig!