Week 11, groep 5/6

27 oktober 2013,

IMG_7606

Na een heerlijke herfstvakantie was het ook fijn om weer op school te zijn. De kinderen luisterden geboeid naar alle vakantieverhalen. Logeerpartijtjes, vakanties, bioscoopbezoekjes, pyjamadagjes… Heerlijk zo’n weekje herfstvakantie!

Eerst hebben we de klas maar eens in herfstsfeer gebracht. De mooie tekeningen van de kinderen hangen aan onze prikborden en fleuren de klas weer helemaal op. Ook hebben we geschreven in een spinnenweb.

Woensdag gingen de kinderen naar de bibliotheek. Ze werden hier vliegensvlug les wegwijs gemaakt in de bibliotheek. We ontdekten dat veel kinderen al regelmatig in de bibliotheek komen. Veel kinderen geven ook aan vaak thuis zelf te lezen. Ook wordt er nog regelmatig door papa of mama voorgelezen. Wat is dat toch fijn!!!

Mocht u zich hebben afgevraagd waarom het gesprek aan tafel over het onderwerp ‘donor’ ging? Dat kwam door de les van Nieuwsbegrip (begrijpend lezen).

Vrijdagmiddag hebben we samen met groep 5A een herfstwandeling gemaakt in het Mastbos. Op zoek naar mooie paddenstoelen, bladeren, konijnenholen, grote bomen, …

Klik hier voor de foto’s