Schrijver Knister op school

1 december 2013,

Donderdagmiddag 28 november kwam Knister bij ons op de Dr. De Visserschool. Ongetwijfeld heeft u wel eens een boek van hem in handen gehad. Per slot van rekening heeft hij er al meer dan 40 geschreven! Heksje Lilly, Yoko, Arabesk… Deze boeken worden over de hele wereld gelezen. Knister is vooral bekend in Duitsland (waar hij woont). Daar heeft hij al veel boekpromoties gedaan. Maar ook in China, Japan, Spanje, Zuid-Amerika…. Maar nog nooit in Nederland. Tot afgelopen donderdag! Basisschool Dr. De Visser had de primeur!

IMG_7947 1001004002621845[1]

Knister begon de middag met het vertellen over zijn boek Heksje Lilly en de vampier met wiebeltanden. Heksje Lilly heeft een heksenboek. Daar kan ze mee toveren. Op een dag heeft haar broertje Leon een losse tand. Lilly wil dat hij aan iets anders denkt. Daarom vertelt ze een verhaal over een vampier. Een vampier met wiebeltanden. Maar als je kunt toveren, wordt zo’n vampier wel heel erg echt…

Naast het vertellen over het boek, maakte Knister ook mooie tekeningen om zijn verhaal nog duidelijker te maken. De kinderen luisterden geboeid. Soms met de vingers in de oren omdat het zo spannend was, soms schuddebuikend van het lachen om alle grapjes.

IMG_7965 IMG_7971

Naast de vele boeken van Heksje Lilly, heeft Knister ook de boeken van Arabesk en Yokogeschreven. Ook hier maakte de schrijver weer tekeningen bij, om het duidelijk te maken. Maar wat een feest werd het toen Knister zijn elektrische gitaar pakte en samen met de kinderen ging rock’n rollen!