De eerste weken van groep 3 b

23 augustus 2013,

De kop is eraf! De eerste 2 weken zitten erop!

De eerste schooldag begonnen veel kinderen met een gespannen gezicht, maar inmiddels komt iedereen vrolijk binnen. Vol trots laten de kinderen hun werkje en spullen zien. We hebben ook al zoveel gedaan, de eerste woordjes zijn geleerd; ik – maan – roos – vis – sok.

Een dag in groep 3 ziet er als volgt uit:

We starten de dag met de taakkaart (zelfstandig werken), daarna openen we samen de dag met Trefwoord (godsdienstmethode). Tijdens het rekenen leren we nu turven en hoeveelheden aan getallen en stippen koppelen. Daarna is er tijd om te spelen; in de bouwhoek, spelletjes, tekenen, puzzelen, boekjes lezen. Rond 10uur eten we ons fruit op en om 10.15 gaan we buiten spelen.

Na het buitenspelen gaan we lezen en dan is het tijd voor de lunch.

Na de lunch gaan we eerst schrijven. We oefenen nu nog veel met schrijfpatronen en leren de cijfers. Dan gaan we buitenspelen (samen met de andere groep 3) en we sluiten de middag af met (op maandag) Leesdas Lettervos en (op dinsdag en donderdag) tekenen/handvaardigheid.

Woensdag is het hoogtepunt van de week. Dan gaan we gymmen! Met de bus gaan we naar de gymzaal waar we spelletjes doen en oefeningen met/op de toestellen.