De eerste schoolweek van groep 1/2 d

18 augustus 2013,

De eerste schoolweek is alweer omgevlogen. Het was best even wennen, want in onze klas zijn er wel 8 nieuwe kindjes bijgekomen!

Iedere ochtend starten we in de klas met een inloop. De kinderen komen zelf de klas in en kiezen bij het touch screen een werkje uit. In het begin is dit even lastig, maar nu, na een weekje gaat dit al weer lekker vlot.
In de kring leerden we de dagen van de week en de maanden van het jaar. Daarbij bespreken we dagelijks wat voor weer het is en waar we dat aan kunnen zien.
Ook leerden we deze week het cijfer 1 en het cijfer 10. Deze hangen nu naast de cirkel op het prikbord. We gingen namelijk in de klas op zoek naar cirkels. En we hebben er een heleboel gevonden: de klok, de prullenbak, het koffiekopje, enz.

Volgende week starten we met het thema vakantie. Dit thema zal zo’n 4 weken duren.